|
03-09-2009, 02:56
|
|
|
Junior Member
|
Dumbledore żyje, a wiecie czemu? A bo ...
przemawiają za tym następujące fakty
1. Dumbledore wiedział, że zginie i trzymał Harrego z daleka pod niewidką przy użyciu zaklęcia Łączenia Ciała, gdyż zaplanował swoją linię czasową i śmierć,
2. Draco rozbroił maga prostym zaklęciem, choć Dumbledore sam walczył z Sami Wiecie Kim.
3. Jak wiecie, zaklęcia bywają mówione oraz tzw. myślowe. Snape użył zaklęcia odpychającego w tył Dumbledore'a, choć wypowiedziane Avada Kedavra by go implodowało. Wniosek: Snape wypowiedział zaklęcie Avady, myśląc o zaklęciu odpychającym, czyli Dumbledore żyje. Tym bardziej, że wcześniej kłocili się w lesie o plan mający do tego doprowadzić, a Snape uważał to za zbyt niebezpieczne.
4. Cokolwiek niósł Hagrid pod szatą, nie było ciałem Dumbledore'a, ponieważ Harry widział obok przykrytego czegoś Feniksa, który powstał z prochu z płonącego samego siebie. Dumbledore ujawnia tutaj swoje zdolności Animaga zamieniając się w zwierzę, które Harry słyszał latająćego dookoła zamku (Dumbledore). Zrobił to ze stylem i rozmachem. Pamiętajcie teżo tym, że siostra Dumbledore'a też była Animagiem, co starano się ukryć w jego rodzinie.
5. Profesor McGonagall widzi w pokoju kątem oka Dumbledore'a i "ukrywając" ten fakt, aby nikt inny nie widział tego. Pamiętajcie, obrazy pokazują byłych dyrektorów, a nie martwych dyrektorów.
Jest wiele innych powodów, dla jakich wiem, żę Dumbledore żyje i wciąż szukam nowych. Nie zapytam co o tym sądzicie, bo to pisze wyraźnie w książce. Teraz już widzę jak wertujecie kartki i szukacie. Może choć odrobinę przybliżyłem Was ku - tej głębszej - prawdzie.
|
|
|
03-09-2009, 11:45
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Nie wiem dlaczego ten temat jest tutaj zamieszczony, nie rozumiem też dlaczego taki temat w ogóle jest, skoro juz dawno mamy ostatnią cześć sagi i doskonale wiemy że On nie zyje, skoro ktoś nie przeczytał wszystkich części, to nie powinien zakładać takich tematów.
|
|
|
03-09-2009, 12:00
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Napisał OLCIA
Nie wiem dlaczego ten temat jest tutaj zamieszczony, nie rozumiem też dlaczego taki temat w ogóle jest, skoro juz dawno mamy ostatnią cześć sagi i doskonale wiemy że On nie zyje, skoro ktoś nie przeczytał wszystkich części, to nie powinien zakładać takich tematów.
|
Ponieważ wkrótce premiera filmu, dodam, że książki przeczytałem wszystkie i wiadomości sprawdziłem. Tylko wydaje się, że umarł. To wszystko było zaplanowane.
J.K.Rowling dementuje jednak plotki, aby zamierzano stworzyć film i kolejną książkę, choć wątpię, aby się tak nie stało. Ona po prostu lub zaskakiwać.
"Dodkonale wiesz, że nie żyje" - widać, że czytałaś bez zrozumienia. Poszukaj jeszcze raz fragmentów wymienionych powyżej i się przekonasz.
|
|
|
03-09-2009, 13:21
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
I co z tego, że będzie premiera filmu, skoro i tak każdy film jest na podstawie ksiązki (a to że jest więcej wyciete, niż powinno to pomińmy) więc chyba oczywiste jest to, że ważniejsze jest co jest w książce. 6 częśc konczy się Smiercią dyrektora i wiemy, że przed premierą ostatniej części było wiele domysłów, że Dumbledor jednak żyje. Skoro czytałeś ostatnią część to doskonale powinieneś pamietać rozdział King Cross (nie mam przy sobie ksiązki, wiec fragmentu nie przytoczę). Poza tym chyba okzało się, że Dumbledor był umierający, więc gdyby Snape Go nie zabił, umarłby sam. A dlaczego Snape to zrobił, to tez oczywiste jest dla tych którzy czytali ksiązkę, że to było ukartowane, doskonale zaplanowane.
Ostatnio edytowane przez OLCIA : 03-09-2009 o 13:28.
|
|
|
03-09-2009, 23:07
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Napisał OLCIA
I co z tego, że będzie premiera filmu, skoro i tak każdy film jest na podstawie ksiązki (a to że jest więcej wyciete, niż powinno to pomińmy) więc chyba oczywiste jest to, że ważniejsze jest co jest w książce. 6 częśc konczy się Smiercią dyrektora i wiemy, że przed premierą ostatniej części było wiele domysłów, że Dumbledor jednak żyje. Skoro czytałeś ostatnią część to doskonale powinieneś pamietać rozdział King Cross (nie mam przy sobie ksiązki, wiec fragmentu nie przytoczę). Poza tym chyba okzało się, że Dumbledor był umierający, więc gdyby Snape Go nie zabił, umarłby sam. A dlaczego Snape to zrobił, to tez oczywiste jest dla tych którzy czytali ksiązkę, że to było ukartowane, doskonale zaplanowane.
|
Ukartowane, bo Dumbledore tak chciał. Mając pod bokiem Feniksa, nie można chorować. Śiat magii różni się od tego jaki Ty znasz.
|
|
|
03-10-2009, 06:52
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
To teraz ja się wypowiem w tej, jakże bzdurnej, kwestii. Dumbledore nie żyje! Co nam z twoich "faktów" jak jego twoje domysły nie wskrzeszą. Zaplanowane mówisz? Zaplanowana śmierć - nie upozorowana. Nie żyje i kropka.
|
|
|
03-10-2009, 08:32
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Masełko, sama przecież napisałam, że to było ukartowane, więc nie musisz mi pisać co to znaczy, bo doskonale to wiem. Goszka, tez Ci potwierdziła Dumbledor nie żyje.
|
|
|
03-10-2009, 13:40
|
|
|
Member
|
Masełko,bez urazy ale ja też nie zgadzam się z Twoją teorią.
Co do obrazów dyrektórów,które poałaś w uzasadnieniu,nie sądzisz hyba,że każda postać z obrazu żyje?? Przecież tam z tego co dobrze kojażę były obrazy wszystkich byłych dyrektorów Hogwartu. Raczej nie możliwe jest to,że każdy z nich jeszcze żyje. Co do tego co pisałaś na temat posiadania Feniksa - jednak przecież w rezultacie Dumbledore chorował,czarniała i umierała mu ręka przecież.
|
03-12-2009, 07:05
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
|
Przecież tam z tego co dobrze kojażę były obrazy wszystkich byłych dyrektorów Hogwartu.
|
Zmarłych :<.
Po prostu niektórzy ludzie tak bardzo chcą uwierzyć, że ten świrus żyje, iż zapominają o faktach =(. Masełko (fajny nick tak wl ;]) rozczaruję cię, ale on nie żyje. And this is end of this story ;p.
|
|
|
03-12-2009, 21:48
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Taak... Nad tym tematem można by poślęczeć kilka godzin wertując z zapałem wszystkie tomy sagi i wpisując hasła w Google. Ale to nic nie da. Dlaczego? Bo on nie-ży-je. Smutna prawda, a jednak.
Wyszukiwanie powodów, dla których Dumbledore mógłby przeżyć jest zapewne bardzo fascynującym zajęciem, ale całkowicie bezowocnym.
|
|
|
Zasady postowania
|