Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-02-2007, 20:13   #1
Ginny_Weasley12
Urodzony, by rządzić światem

Ginny_Weasley12 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Ginny_Weasley12
Domyślnie Oliver i James Phelps

Oliver i James to moi fani. W filmach (i książkach) są najśmieszniejsi. Są to rudzi bliźniacy, którzy grają Freda i Georga Weasleyów. Są podobni do mnie: lubią sobie robić żarty, w ogóle są śmieszni. Grają też w Quidditcha. Najbardziej podobał mi się ich żart w drugiej części: "Przejście dla Dziedzica Slytherina, potężnego czarnoksiężnika", "Harry się śpieszy", "Tak, zasuwa do Komnaty Tajemnic na filiżankę herbaty ze swoim jadowitym sługą" Nie mogłam się powstrzymać od śmiechu.
Dobre jest jeszcze to, że Fred i George manipulowali różdżką Smitha lub zamiast napisu: "Prefekt Naczelny" umieścili napis "Prefekt Bezczelny".
Napiszcie, jakie kawały i zachowania Freda i Georga Weasleyów was najbardziej rozmieszyły lub czy lubicie Olivera i Jamesa Phelpsów i dlaczego.:yes:

"Jest wiele ważniejszych spraw niż moje delikatne serce."
Ginny_Weasley12 jest off-line  
Stary 03-02-2007, 20:45   #2
LadyGray
Member

Wyślij wiadomość przez MSN do LadyGray
Domyślnie RE: Oliver i James Phelps

Mi się podobało w 6 części jak te bomby śmierdzące rzucali Nie zacytuję nic, bo niestety nie znam na pamięć, a szukanie zajęłoby parę godzin
LadyGray jest off-line  
Stary 03-02-2007, 20:51   #3
Asiula
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Asiula Wyślij wiadomość przez Yahoo do Asiula

Nie no oni sa extra w filmie czary ognia mieli fajne wlosy...dlugie ... bez nich ksiazka bylaby momentami nudna :P Ja lubie fragment z 6 czesci gdy przed swietami Harry i Ron rozmawiaja o przysiedze wieczystej, a potem bracia wypytuja Rona o Lavender
Fred - "(...)jak do tego doszlo?"
Ron - "Niby co?"
Fred - "Miala jakis wypadek czy co?"
Ron - "Co?"
Fred - "No wiesz jak doznala az takiego uszkodzenia mozgu..."

lubie to oczywiscie z wczesniejszymi tekstami

"No dobra ale pomijajac lewy posladek Freda"
Asiula jest off-line  
Stary 03-03-2007, 00:18   #4
Peeves

Peeves na Harry Potter Forum

uwielbiam i wielbię, polubiłam tych aktorów od pierwszych scen... co do postaci z książki to gdy przeczytałam w pierwszej części te dwa fragmenty:

"- Och, jesteś prefektem, Percy - zdziwił się jeden z bliźniaków - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia.
- Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak- Raz...
- Albo dwa...
- Chwilę temu...
- Przez całe lato..."

i:

" - A teraz wy dwaj... w tym roku macie mi się zachowywać przyzwoicie. Jak dostanę, choćby jedną sowę z wiadomością, że... wysadziliście w powietrze toaletę albo...
- Toaletę w powietrze? Nigdy nie wysadziliśmy żadnej toalety.
-Ale to wspaniały pomysł. Dzięki, mamo..."

... to po prostu wiedziałam kto będzie moją ulubioną postacią, każdy ich kolejny numer rozśmiaszał mnie do łez :smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin::smil ewinkgrin:
Stary 03-03-2007, 00:57   #5
Hermiona_S
Member

Ci aktorzy są nieźli. Grają tak jak są opisani w książce. Są śmieszni, robią kawały i mają bardzo dobre poczucie humoru. Wybrali dobrych aktorów do tego filmu.
Hermiona_S jest off-line  
Stary 03-04-2007, 12:18   #6
cath riddle
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do cath riddle

Heh... a ja sobie nie wyobrażam książki i filmu bez Weasleyów/ Phelps'ów. Rowling super ich w książce ucharakteryzowała, a w filmie wyglądają bosko. Uwielbiam ich...
cath riddle jest off-line  
Stary 07-04-2007, 09:36   #7
Clover

Clover na Harry Potter Forum

Dla mnie to oni są świetni,rewelacyjni,bezkonkurencyjni,zabawni...mog łabym tak wymieniać w nieskończoność aż by mi zabrakło słów do określenia xD.W końcu po Draco,Fred i George to moje ulubione postaci.Uważam także,że aktorzy też są rewelacyjnie dobrani.Chociaż w CO mieli zrąbaną (według mnie) fryzurke,ale za to w ZK mi sie bardzo podoba x).No,a za co ich lubie?Za ich bezkonkurencyjne żarty,dowcipy,świetne teksty i za to ze momentami są bezczelni.To w nich lubie.

Gówno mnie obchodzi co i kto przywiózł na cargo, nagapiłem się już dość na tych co mieli mieć Gallardo, a prokurator zajął im nawet ich starą Mazdę, zresztą chyba żona przez to zostawiła cię niedawno.
Clover jest off-line  
Stary 07-10-2007, 13:47   #8
nikola19_70
Senior Member

bliźniaki sa super zawsze mnie rozbawią nawet wole czytać o nich niż oglądać nie wiem dlaczego, i muszę przyznać ze czym starsi tym są ładniejsi
nikola19_70 jest off-line  
Stary 07-22-2007, 19:33   #9
czarli lestrange
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do czarli lestrange

och tak, zawsze lubiłam bliźniaków książkowych, ale zaczęłam ich uwielbiać jak obejrzałam CO. ahh te wlosy... *.* i bardzo przeżyłam likwidację tych kłaków.
cytaty może kiedyś, jak już wrócę z wakacji...
rządzą, co tu mówić xP
czarli lestrange jest off-line  
Stary 08-03-2007, 14:19   #10
male_duru
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do male_duru

"Cześć Harry, usłyszeliśmy twój slodki głosik..." Harry Potter i Zakon Feniksa, film
ogólnie to uwielbiam jak się śmieją i te wesołe oczy <3 aaahh!
male_duru jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania