Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-02-2007, 20:21   #1
69Lady_LaLa96
Senior Member

Domyślnie HP i Więzień Azkabanu

Moim zdaniem film ten był bardzo fascynujący, trochę bardziej niż ksiażki, ponieważ widzieliśmy to przed oczami a nie musieliśmy sobie wyobrażać... Podczas trwania tego filmu można się wzruszyć na wspomnienie o rodzicach Pottera, odnalezieniu bliskiej osoby. Przede wszystkim pan Gary znakomicie odegrał rolę młodego Syriusza Blacka. Ta część podobała mi się najbardziej, chociaż Harry nie miał bliższego starcia z Voldemortem...
A Wy co myślicie o nim? B)
69Lady_LaLa96 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-02-2007, 20:24   #2
Moony Alex
Omijać szerokim łukiem

Moony Alex na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: HP i Więzień Azkabanu

Aach, uwielbiam ten film. Może dlatego, że miałąm okazję go najwięcej razy oglądać ^^.
To po części właśnie ten film mnie wprowadził w świat Pottera.
Najbardziej mi się podobały sceny we Wrzeszczącej Chacie i przemiana Lupina w wilkołaka. Cud, miód, orzeszki i mleczna czekolada. Chociaż sam potworek nie był już najwspanialszy. Podoba mi się i to bardzo. A nawet bardzo-bardzo. ^^
Moony Alex jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-02-2007, 20:26   #3
E-Vaire
Super Moderator

E-Vaire na Harry Potter Forum

Nie zgodzę się z tym, że filmy sa lepsze. Ja tam się wzruszam także w książce.. jak umiera
jakaś postać...

Gary oldman jest idealny do tej roli. Świetny. Nie wyobrażam sobie go jak umiera, wpada za zasłonę.

A co do tych filmów to wzruszyłam sie jeden jedyny raz... Jak ojciec Cedrika płakał nad synem. To było dziwne...
E-Vaire jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-02-2007, 20:46   #4
cath riddle
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do cath riddle

Niee... ja nie lubię filmów. Szczególnie o HP.
To chyba przez to, że całkiem inaczej wyobrażam sobie rzeczy w książkach niż na filmie. Za każdym razem przeżywam rozczarowanie.
Chociaż trzecia część jest niezła. Najbardziej podaoba mi sie ta przerywka z tymi dwoma wielkimi klepsydrami. Czy co to tam było
cath riddle jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-02-2007, 22:05   #5
Kate_Luis
Senior Member

no ten film był bardzo fajny, ale nie zgadzam sie z tym, że lepiej oglądać filmy, bo jak się czyta książkę to trza sobie wszystko wyobrażać. Ja wolę przeczytać książkę i sama sobie stworzyć w wyobraźni potterowski świat ;)
Kate_Luis jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-02-2007, 23:48   #6
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Ogólnie nie podobają mi się adaptacje filmowe serii HP, ale jesli miałabym wybierać to oczywiście HPiWA jest the best... choć nic mi nie zastąpi książki i własnej wyobraźni:smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkg rin:
Stary 03-02-2007, 23:49   #7
LadyGray
Member

Wyślij wiadomość przez MSN do LadyGray

Filmy tak jak już ktoś powiedział narzucają wygląd rzeczy i postaci i ansza wyobraźnia jak już to zobaczy przestaje dzialać (w jakimś stopniu) Tak więc ja zawsze staram sie najpierw przeczytac książkę)
LadyGray jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-03-2007, 00:41   #8
Hermiona_S
Member

Właśnie. Oglądając film nasza wyobraźnia się nie rozwija, bo to już jest pokazane A w książce można sobie wszystko wyobraziź. Ale ogólnie film jest fajny. Bardzo ciekawy i dużo dzieje się w nim akcji.
Hermiona_S jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-10-2007, 10:34   #9
Moony Alex
Omijać szerokim łukiem

Moony Alex na Harry Potter Forum

Po tym filmie mój brat stał się fanem Harry'ego Pottera ^^. Na razie to tylko miłość do filmów- jeszcze nie umie czytać, ale zawsze ^^. Wczoraj namalowałam mu na czole bliznę, zrobiłam okulary (które zostały zastąpione okularami przeciwsłonecznymi, bo się zepsuły ^^), a dzisiaj robię mu bordowo-złoty krawat, szukamy różdżki (ehm.. na dworze, jakiegoś uroczego patyka ^^). Wczoraj o dziesiątej w nocy (podczas filmu) zmusił mnie, żebym mu zbudowała Hogwart z klocków, który sie cały czas rozwalał, więc próbowaliśmy różnych "zaklęć" <lol>. Wyglądało to tak, że Jędrzej brał zbudowaną z klocków różdżkę i krzyczał np. "Wingaldium Leviosaaaaaaaa"! (na co ja: "To jest LeVIOOsa! A nie Leviosaaaaaaaaaaaa"), albo inne wymyślone przez siebie zaklęcia. Przez 1/3 filmu ja się zwijałam ze śmiechu na podłodze.
Brat źle usłyszał "Riddikulus" i wydzierał się "Indykulus". A jak Hermiona mówiła o wilkołakach, to ten wystrzelił "Niech ten wilkołak przestanie się wymądrzać!". Jeszcze coś głupiego powiedział, ale za żadne skarby nie mogę sobie tego przypomnieć. ^^
Moony Alex jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-10-2007, 12:58   #10
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

wszyscy potteromaniacy złączyli się wczoraj przy teleodbiornikach w ogólnym zachwycie xD
Odpowiedz

Zasady postowania