|
03-02-2007, 20:21
|
|
|
Senior Member
|
HP i Więzień Azkabanu
Moim zdaniem film ten był bardzo fascynujący, trochę bardziej niż ksiażki, ponieważ widzieliśmy to przed oczami a nie musieliśmy sobie wyobrażać... Podczas trwania tego filmu można się wzruszyć na wspomnienie o rodzicach Pottera, odnalezieniu bliskiej osoby. Przede wszystkim pan Gary znakomicie odegrał rolę młodego Syriusza Blacka. Ta część podobała mi się najbardziej, chociaż Harry nie miał bliższego starcia z Voldemortem...
A Wy co myślicie o nim? B)
|
|
|
03-02-2007, 20:24
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
RE: HP i Więzień Azkabanu
Aach, uwielbiam ten film. Może dlatego, że miałąm okazję go najwięcej razy oglądać ^^.
To po części właśnie ten film mnie wprowadził w świat Pottera.
Najbardziej mi się podobały sceny we Wrzeszczącej Chacie i przemiana Lupina w wilkołaka. Cud, miód, orzeszki i mleczna czekolada. Chociaż sam potworek nie był już najwspanialszy. Podoba mi się i to bardzo. A nawet bardzo-bardzo. ^^
|
|
|
03-02-2007, 20:26
|
|
|
Super Moderator
|
Nie zgodzę się z tym, że filmy sa lepsze. Ja tam się wzruszam także w książce.. jak umiera
jakaś postać...
Gary oldman jest idealny do tej roli. Świetny. Nie wyobrażam sobie go jak umiera, wpada za zasłonę.
A co do tych filmów to wzruszyłam sie jeden jedyny raz... Jak ojciec Cedrika płakał nad synem. To było dziwne...
|
|
|
03-02-2007, 20:46
|
|
|
Junior Member
|
Niee... ja nie lubię filmów. Szczególnie o HP.
To chyba przez to, że całkiem inaczej wyobrażam sobie rzeczy w książkach niż na filmie. Za każdym razem przeżywam rozczarowanie.
Chociaż trzecia część jest niezła. Najbardziej podaoba mi sie ta przerywka z tymi dwoma wielkimi klepsydrami. Czy co to tam było 
|
|
|
03-02-2007, 22:05
|
|
|
Senior Member
|
no ten film był bardzo fajny, ale nie zgadzam sie z tym, że lepiej oglądać filmy, bo jak się czyta książkę to trza sobie wszystko wyobrażać. Ja wolę przeczytać książkę i sama sobie stworzyć w wyobraźni potterowski świat ;)
|
|
|
03-02-2007, 23:48
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Ogólnie nie podobają mi się adaptacje filmowe serii HP, ale jesli miałabym wybierać to oczywiście HPiWA jest the best... choć nic mi nie zastąpi książki i własnej wyobraźni:smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkg rin:
|
|
03-02-2007, 23:49
|
|
|
Member
|
Filmy tak jak już ktoś powiedział narzucają wygląd rzeczy i postaci i ansza wyobraźnia jak już to zobaczy przestaje dzialać (w jakimś stopniu) Tak więc ja zawsze staram sie najpierw przeczytac książkę)
|
|
|
03-03-2007, 00:41
|
|
|
Member
|
Właśnie. Oglądając film nasza wyobraźnia się nie rozwija, bo to już jest pokazane  A w książce można sobie wszystko wyobraziź. Ale ogólnie film jest fajny. Bardzo ciekawy i dużo dzieje się w nim akcji.
|
|
|
03-10-2007, 10:34
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Po tym filmie mój brat stał się fanem Harry'ego Pottera ^^. Na razie to tylko miłość do filmów- jeszcze nie umie czytać, ale zawsze ^^. Wczoraj namalowałam mu na czole bliznę, zrobiłam okulary (które zostały zastąpione okularami przeciwsłonecznymi, bo się zepsuły ^^), a dzisiaj robię mu bordowo-złoty krawat, szukamy różdżki (ehm.. na dworze, jakiegoś uroczego patyka ^^). Wczoraj o dziesiątej w nocy (podczas filmu) zmusił mnie, żebym mu zbudowała Hogwart z klocków, który sie cały czas rozwalał, więc próbowaliśmy różnych "zaklęć" <lol>. Wyglądało to tak, że Jędrzej brał zbudowaną z klocków różdżkę i krzyczał np. "Wingaldium Leviosaaaaaaaa"! (na co ja: "To jest LeVIOOsa! A nie Leviosaaaaaaaaaaaa"), albo inne wymyślone przez siebie zaklęcia. Przez 1/3 filmu ja się zwijałam ze śmiechu na podłodze.
Brat źle usłyszał "Riddikulus" i wydzierał się "Indykulus". A jak Hermiona mówiła o wilkołakach, to ten wystrzelił "Niech ten wilkołak przestanie się wymądrzać!". Jeszcze coś głupiego powiedział, ale za żadne skarby nie mogę sobie tego przypomnieć. ^^
|
|
|
03-10-2007, 12:58
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
wszyscy potteromaniacy złączyli się wczoraj przy teleodbiornikach w ogólnym zachwycie xD
|
|
Zasady postowania
|