|
05-05-2007, 14:20
|
|
|
Senior Member
|
Wasza szkoła
Tutaj możecie oceniac swoją szkołę i szkołę innych, oraz mówić co wam w niej nie pasuje.
Ostatnio edytowane przez Lady Mary Jane : 04-21-2009 o 22:23.
|
|
|
05-05-2007, 14:55
|
|
|
Senior Member
|
RE: wasza szkoła
moja szkoła jest do du.. hmm... du... durna jest i tyle. Czemu? bo muszę tam chodzić :|
|
|
|
05-05-2007, 16:20
|
|
|
Senior Member
|
zgadzam się moja też taka jest ulubiony przedmiot  rzerwa
|
|
|
05-05-2007, 21:04
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Moja szkoła?
Tia, gimnazjum. Jam w pierwszej klasie gimnazjum. Co mogę powiedzieć? NIENAWIDZĘ TEJ BUDY. Nienawidzę. Nauczyciele- makabra. Uczniowie- już mam ich dość. I nawet budynek odpycha. Rzekomo to najlepsze gimnazjum w moim mieście, pod względem poziomu nauczania. Ale ja gwiżdżę na poziom. Idąc tu, liczyłam, że trafię na fajnych, miłych nauczycieli. Przeliczyłam się. Tutaj wszyscy są albo wredni, albo pozerzy. Mam dość tych sztucznych uśmiechów. Czuję się, jakbym miała przylepioną etykietkę- że jestem taka i taka i nic tego nie zmieni. To po części moja wina, bo mogłam lepiej wystartować. Ale teraz już nie będę mogła tu zacząć od zera. Dyrekcja jest nadęta i wredna. Mówisz "dzień dobry"- dyrektorka mierzy Cię wzrokiem, naburmusza się i idzie dalej. Pytasz się o coś? Słyszysz niemiłą odpowiedź, lub wręcz dostajesz ochrzan. Na apelu- drze się bez powodu. Nauczyciele tak jak pisałam, albo pozerzy, albo wredoty, albo nie potrafią nauczyć. Uczniowie- najczęściej nietolerancyjne gnoje- masz inne upodobania, inny wygląd- to spadaj (wersja light). Uczniów jest około 600 czy nawet 700, a szkoła to ciasna klitka, na przerwach duchota i nie ma się gdzie podziać.
Dlatego już od marca urabiam mamę, aby pozwoliła mi przepisać się do innej szkoły. Teraz mam na oku gimnazjum w mniejszym mieście, położonym niedaleko Ostrowca- musiałabym dojeżdżać jakieś 20 minut autobusem. Podobno szkoła dobra, a ja chcę zacząć od nowa. Mam nadzieję, że wreszcie wyrwę się z tej beznadziejnej Jedynki (moje obecne gimnazjum)...
|
|
|
05-06-2007, 09:48
|
|
|
Senior Member
|
moja szkoła też nie ma fajnych nauczycieli więcej są do bani ale akurat w mojej szkole są fajni kolesie (koleżanki też).
|
|
|
05-06-2007, 18:46
|
|
|
Senior Member
|
Moja szk*** (chodzi o ten budynek w którym (teoretycznie) czowiek się uczy xP), jak zapewne każda inna, jest do dupy!
Nauczyciele dzielą się na:
- debili
- idiotów
- patafianów
- i ci najgorsi czyli **** (dowolny wulgaryzm)
Dodatkowo ta szk*** nie ma na nic kasy, więc wyposażenie to jakiś żałosny żart. Nigdy nie zapomnę tych kilku WF-ów, meczów piłki nożnej rozegranych flakowatą piłką na mokrej trawie (poza naszym "boiskiem") z bramkami zrobionymi z czterach kamieni/cegieł.
PS Zapomniałem powiedzieć, że nauczyciele i wszyscy inni pracownicy (jest jeden wyjątek, o którym zaraz powiem) to oszuści i świnie!!! Wredne paskudy!!! Nie mają honoru, są niesprawiedliwi i totalnie poje*ani!!!
Najlepszym dorosłym człowiekiem w tej budzie jest nasz wspaniały pan konserwator, który jest SPOKO ZIOMEM!!! Pozdrawiam go ^^
|
|
|
05-06-2007, 19:52
|
|
|
Senior Member
|
ja się wyłamię i powiem, iż moja szkoła jest całkiem fajna xD
panuje w niej fajna atmosfera, czuć taki specyficzny klimat..
w liceum, przeciwieństwie do gimnazjum jest już pewnego rodzaju selekcja 
te wszystkie debile i kretyni, którzy jeszcze w 3gim mieli problemy z płynnym czytaniem, poszli do gorszych szkół, więc w moim otoczeniu są raczej ludzie 'na poziomie' 
oczywiście najlepsze są przerwy, nie da się ukryć...
nauczyciele wymagający, pytają zawsze wtedy gdy akurat się nie nauczę, ciągle pierdzielą że niedługo matura a my się lenimy i w ogóle się nie uczymy..
ale i tak lubię moją szkołę i nie zamieniłabym jej na żadną inną xD (chyba że na jakąś w innym mieście albo innym kraju :P )
|
|
|
05-07-2007, 08:09
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
No więc tak... skoro już tyle osób się wypowiedziało to i ja naksrobię coś o mojej szkole... tak po krótce, to ja jako sztandarowa idiotka zostałam przekonana przez moją "przyjaciółkę" do pójścia do tego dennego gimnazjum i dojeżdzania codzień rano autobusemxP wybór może i trafny, ale teraz go żałuję, szczególnie, że moja "przyjaciółka" okazała się kwintesencją wszystkich znienawidzonych przeze mnie cech no i do tego ona ma mnie dość... zresztą z wzajemnością...
Wracając do szkoły, mogę sobie ponarzekać czekają mnie wniej jeszcze tylko dwa miesiące katorgi w niej i jest to całkiem pozytywna myśl... moje gimnazjum jest na zadupiu, obrzeżach miasta, już sam jego wygląd jest odpychający... szkoła jest nowobyduwana i architekt wymyślił sobie że pomaluje ją w zywe kolory, cała szkoła jest beżowo-pomarańczowo-błekitno-zielona... wnętrze całkiem, całkiem wszystko nowe i da się przeżyć... Ale porzućmy budynek, w końcu szkoła to głównie tworzący ją ludzie... zacznijmy od personelu szkolnego, sekretariat jest pełen idiotek stukających w klawiaturę i błądzących niewidomym wzrokiem po suficie gdy chcesz coś z nimi załatwić, moja dyrektorka to kretynka z kompleksem niższości, a nawet sprzątaczki gardzą uczniami i starają się im uprzykrzyć życie... co do nauczycieli, jest ich 40... podziału w prowadzać nie będę, ale są tam i młodzi /patrz moja polonistka 26 lat/ i starzy /mój historyk lat około 60/, są wkurzający /moja germanistka/ i są całkiem wporządku /mój wuefista z II klasy/, są inteligentni /nauczyciel WOSu/ są pseudointeligentni /nauczycielka od geografii xP/ są ci co mnie nienawidzą /wychowawczyni/ i ci co mnie lubię /zaraz... hmm... no nie ma takich xD/
Uczniowie to osobny temat, cała szkoła to rewia mody dla dziwek, które na każdej przerwie bunkrują łązienki by się pomalować i wyprostować włosy, poza tym roi się tam od metali, którzy na słowo "nirvana" dostają orgazmu, a jak przejdziesz obok nich to nie możesz oddychać tak wali alkocholem... kogo my tam jeszcze mamy, dressów trzymaj się dwa metry od nich bo ci przypalę rękę kiepem... no i moi ulubieni ludzie emo, pseudo puncy, którzy myślą, że są fajni jak się potna żyletką i zużyją na jedno oko pół czarnej kredki... oczywiście i ludzie w porządku tam istnieją, ale są w mniejszości i grozi im wymarcie, lub przejście na złą stronę mocy...
najważniejsze moja klasa... no i tutaj to już bez komentarza zbiorowisko tumanów, geniuszy, idiotów, pizd, barbie, metali, punków, dresów, ludzi normalnych, kujonów, satanistów i mnie...
|
|
05-07-2007, 09:31
|
|
|
Senior Member
|
Peeves, powiem Ci, że twój opis (szczególnie gdzieś tak od połowy w dół) wymiata!!! Powinno się go opublikować i wydawać w formie kieszonkowych poradników o tytule: "Jak żywiołowo coś opisać używając barwnego słownictwa"
|
|
|
05-07-2007, 11:28
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Peeves... opis rzeczywiście boski... Jak wspomniał TomV, szczególnie dolna połowa xD. Uhm... ja też się troszkę rozpiszę... Szkoła... miejsce, w którym powinnam być w tej chwili, a mnie nie ma, bo jestem totalnie porytą kretynką. No ale mniejsza o to. Zacznę od klasy. Klasa zasadniczo zawiera kilka fajnych osób. Cała reszta to, nie będę cytować Peeves, chociaż idealnie by mi to tu pasowało, po prostu debile. Tak delikatnie mówiąc. Połowa klasy ma mnie za narkomankę/alkoholiczkę/dziwkę/kretynkę/itd. Dalej... mam w kochanej klasie wroga^^. Była przyjaciółka oczywiście, bo jakby inaczej (swoją drogą, Peeves, kolejne podobieństwo xP). Więc... Ona jest w tej klasie, bo przeniosła się 'do mnie' z innej szkoły. Ona nienawidzi mnie, a ja jej i tak sobie od półtora roku żyjemy. Ostatnio się dowiedziałam, jakie ciekawe rzeczy o mnie mówiła^^.
Daaalej... ogólnie ludzie w szkole... większość subkultur już wymarła/została wybita. Nie ma emo, nie ma metali, nie ma całej reszty - zostały barbie i skejci. Oprócz tego kujoni, normalni, i ja, niezaliczająca się do żadnej grupy. Głównie dlatego, że opinia o mnie jest dramatycznie różna i nie sposób mnie sklasyfikować.
Nauczyciele... tragedia. Z wyjątkiem mojej wychowawczyni. Ogólnie - nie cierpią mnie. Bo jestem bezczelna i zawsze walczyłam o swoje. No to teraz mam, co chciałam. Reszta pracowników szkoły... kiedyś tragedia. Teraz wciąż, ale dla mnie już nie.. wykorzystałam swój wrodzony dar bycia miłą (czyt. podlizywania się w sposób wręcz perfidny) i mam sprzątaczki po swojej stronie. Buahaha... brzmi to kretyńsko, ale u mnie w szkole sprzątaczki są wysoko postawione/przekonane o własnej wielkości/terrorystkami/wszystkie wymienione. Jak cie nie lubią, to niszczą ci życie. Poważnie^^. A jak się zdobędzie ich sympatię, to są cholernie pomocne np. zdarza się, że okłamują nauczycieli, albo takie rzeczy. KOCHAM SPRZĄTACZKI! Nie pytajcie, co mi odbija. Sama nie wiem.
A budynek szkoły... ostatnio dobudowali nam salę gimnastyczną. Za 1,5 mln. zafundowaną przez władze miasta. Sala jest olbrzymia, klimatyzowana, z jakąś nowoczesną miękko-twardą podłogą i innymi bajerami. I jest ładnie pomalowana, co sprawia, że do reszty szkoły absolutnie nie pasuje. Wewnątrz nie jest tak źle. Chociaż troche się sypie. Ostatnio urwałam takie coś, co jest między ścianą i podłogą. Wcześniej wyrwałam rurę w łazience. Jeszcze wcześniej wyrwałam inną rurę, i jak się spuszczało wodę w kiblu, to z rury tryskało na ludzi xD. A jeszcze wcześniej wyrwałam drzwi od kabiny. I kiedyś zwaliłam taką wielką tablicę ze ściany. I... no trochę jeszcze tego było... W sumie to już chyba nie mam nic do napisania xD.
EDIT: jeszcze mi się coś przypomniało... kiedyś wyrwałam okno razem z ramą... To znaczy, samo wyleciało^^.
|
|
|
Zasady postowania
|