Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-02-2007, 21:30   #1
Sebastian10
Niepoprawny marzyciel

Sebastian10 na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Sebastian10
Domyślnie Piąty Element

Kto z was oglądał Piąty Element?

Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje.
Nie każdą siłę starość zniszczy,
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król – tułacz wróci na stolicę.
Sebastian10 jest off-line  
Stary 07-11-2007, 01:32   #2
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Piąty Element

Ja oglądałam, ale dość dawno. Jako, że autor tematu nie wysilił się na opisanie fabuły, przytoczę opisu z Fimwebu.

Korben Dallas to były komandos, a obecnie taksówkarz w NY w XXIII wieku. Wplątany zostaje w misję ratowania świata przed siłami zła pojawiającymi się raz na pięć tysięcy lat, a reprezentowanymi tym razem przez multimiliardera Zorga. Do jej zrealizowania potrzebuje mitycznych pięciu elementów. Wskutek zbiegu przypadków pomaga mu w tym ojciec Cornelius oraz piękna i tajemnicza Leeloo. Wyruszają w niebezpieczną misję do pozaziemskiego kurortu. Niestety nie wiadomo, czym jest i gdzie jest Piąty Element potrzebny do złączenia wszystkich w jedno i pokonania pędzącego w kierunku Ziemi Zła.Znakomity film s-f i zabawa konwencjami w najlepszym stylu. Doskonałe efekty specjalne oraz zdjęcia. Wspaniałe dekoracje i przepiękna muzyka. Aktorzy znakomicie "czują" klimat filmu, a absolutną rewelacją w filmie jak zwykle niesamowitego Bessona jest piękna i utalentowana Milla Jovovich.

Szczerze mówiąc, nie pamiętam o czym dokładnie to było, ale wiem że mi się podobało. Polecam szczególnie ze względu na obsadę (Bruce Willis, Gary Oldman).
Limonka jest off-line  
Stary 07-11-2007, 14:28   #3
Peeves
Urodzony, by rządzić światem

Peeves na Harry Potter Forum

Tak, tak i jeszcze raz tak xDD naprawdę lubię ten film, ale pewnie nie pamiętałabym go aż tak dobrze, gdyby nie to, że moja matka ogląda go przynajmniej raz w miesiącu ^^
Bardzo podobała mi się tu akcja no i sceny walki, które bardzo lubię ;D co by tu jeszcze powiedzieć, jak sobie przypomnę to najlepiej wspominam grę Chrisa Rocka, Gary'ego Oldmana (pamiętna scena jak krwawi i umiera od wisienki przejdzie do historii xD) Bruce'a Willisa - jednego z moich ulubionych aktorów niepotterowskich, Iana Holma, ale też Tommy'ego Lisstera... Gorąco polecam
Stary 12-28-2007, 18:17   #4
blackberry
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do blackberry

Całkiem niezły film..Świetny humor sytuacyjny i genialna aktorka w roli głównej^^Czasem miło jest sobie coś takiego obejrzeć: ).I w ogóle jak dla mnie bardzo estetyczny,jeśli wiecie o co mi chodzi^^
blackberry jest off-line  
Stary 01-17-2008, 14:59   #5
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell

Uwielbiam ten film!! A pani Jovovich mnie zachwyciła , mimo , iż jej rola nie wymagała zbytnio kunsztu aktorskiego. Kocham fantastykę filmową , a szczególnie z taką obsadą jak Willis:rol: Sama fabuła może nie jest genialna , ale film jako obraz naprawdę dobry.
Cytat:
Bardzo podobała mi się tu akcja no i sceny walki, które bardzo lubię ;D co by tu jeszcze powiedzieć, jak sobie przypomnę to najlepiej wspominam grę Chrisa Rocka, Gary'ego Oldmana (pamiętna scena jak krwawi i umiera od wisienki przejdzie do historii xD) Bruce'a Willisa - jednego z moich ulubionych aktorów niepotterowskich, Iana Holma, ale też Tommy'ego Lisstera... Gorąco polecam
Też kocham sceny walki , a szczególnie w tym filmie. Są bombowe.B)
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line  
Stary 01-17-2008, 15:24   #6
ishar
Świr wymagający opieki

ishar na Harry Potter Forum

Rola nie wymagała od niej zbyt wiele?
Jak dla mnie była właśnie dość wymagająca, Milla musiała bez słow, mową ciała pokazać emocje swojej postaci

Film mnie nie zachwycił, ale przynajmniej dobrze się bawiłem i oglądałem z zainteresowaniem - a to już coś

ishar jest off-line  
Stary 02-01-2008, 21:36   #7
Mitzi Caspar
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Ja oglądałam, par razy nawet. Film jest świetny, nie nudzi się. Aktorzy genialni
Mitzi Caspar jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania