|
07-13-2007, 14:38
|
|
|
Junior Member
|
Co was najbardziej denerwuje w 5 tomie HP?
Chciałam się dowiedzieć, co was najbardziej denerwuje w 5 tomie HP. Mnie osobiście wkurza Umbridge i to jej całe ministerstwo magii. Co prawda, dzięki niej książka była bardziej barwna, ale i tak muszę się trochę na niej wyżyć!
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:11.
|
|
|
07-20-2007, 11:03
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
RE: Co was najbardziej denerwuje w 5 tomie HP??
Irytował mnie niewymownie Potter, tu sięgający szczytów upierdliwości i złośliwości.. przypomina mi tym kogoś z mojej rodziny, ha ha..
|
|
|
08-28-2007, 08:20
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Cho jest strasznie denerwująca, to zdanie "Żegnaj Harry!" to szczyt idiotyzmu.
I Bliznowaty, za to, że coś mu się przyśniło, on w to uwierzył i zabił przez to mnóstwo osób. I Dołohow, za to, że by zabił Hermionę.
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:28.
|
|
|
08-28-2007, 12:33
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Mnie denerwował strasznie Knot i cały Prorok Codzienny. Poza tym to, że Umdrige poszła za Hermioną i Harrym do lasu wydaj się strasznie naiwne. Ponadto relacje Cho z Harrym.
|
|
|
08-28-2007, 18:03
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Ministerstwo i wyjątkowo beznadziejne zachowanie Pottera...o, chyba właśie po tym tomie zaczęłam go nieznosić. Ale już w 4 mi się nie podobal.
A Ministerstwo to wyjątkowe tępoty w 5 były...
No i oczywiście Inkwizycja. Nienawidzę takich ludzi ;D
|
|
|
08-29-2007, 16:02
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Mnie denerwował Prorok Codzienny i Percy. Jak on mógł uwierzyć ministerstwu??? Wiedziałam, że to bałwan, ale żeby taki? No i jeszcze Umbridge, ale z niej to przynajmniej pośmiać się dało.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:29.
|
|
|
08-29-2007, 23:03
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Denerwujący byli Ron i Hermiona na początku, po przybyciu Harrego do Londynu. Może i Potter nie miał racji, krzycząc na nich... ale to się udziela czytelnikowi i ja przez to też byłam na nich ostro wkurzona. :]
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:30.
|
|
|
09-01-2007, 23:53
|
|
|
Junior Member
|
Mnie najbardziej irytuje sam Minister Magii - Korneliusz Knot. Czemu on nie mógł uwierzyć, że Voldemort naprawdę wrócił? Boże, dlaczego nie mógł tego przyjąć do wiadomości, sprawdzić, a tu od razu robi z Dumbledore'a i Harrego jakiś nienormalnych.
|
|
|
10-02-2007, 22:23
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
3 miejsce w plebiscycie na Najbardziej Wkurzającą Rzecz W V Tomie otrzymuje panna Cho Chang, za niewątpliwe zasługi dla fabuły książki oraz wkurzające odzywki typu Żegnaj, Harry!!!
2 miejsce w tym oto plebiscycie otrzymuje Pani Wnerwiająca, Przesłodzona i Niesprawiedliwa Ropucha - Dolores Jane Umbridge. Zasług wymieniać nie trzeba.
(Tratata) 1 miejsce w plebiscycie otrzymuje Scena za zasłoną! W rolach głównych Syriusz Black i Bellatrix Lestrange. Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i mamy nadzieję, że VII tom nie przyniesie podobnych niespodzianek.
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:32.
|
|
|
10-26-2007, 16:31
|
|
|
Junior Member
|
Nie przykładanie się do nauki oklumencji Harrego to rzeczywiście jeden z kilku powodów, dla którego czytanie 5 tomu było troszkę denerwujące... Gdyby się bardziej starał... ćwiczył, no i nie wkurzyłby Severusa to może w 6 części jego Ojciec Chrzestny dalej by żył...choć sądzę, że i tak mimo wszytko doszłoby do śmierci Syriusza bo przecież on był człowiekiem, który nie potrafił usiedzieć w miejscu i rzucał się w każdą walkę z pełnym zaangażowaniem - prędzej czy później i tak stanąłby naprzeciw Czarnego Pana u boku Harrego i sądzę, że nie przeżyłby tej potyczki..
Ostatnio edytowane przez Limonka : 07-15-2009 o 22:33.
|
|
|
Zasady postowania
|