Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Filmy

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 03-26-2008, 17:15   #11
Dredzio
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Dredzio
Domyślnie RE: Czy chcielbyście żeby Film 7 części był podzielony na 2 filmy?

O właśnie! Jak mielibyśmy czekać na drugą część filmu kilka miesięcy, to ja dziękuję bardzo i już wolę, żeby połwę wątków pomineli. A jeśli obie części miałyby wyjść w tym samym czasie to ten pomysł bardzo mi się podoba, bo jedna część nie koniecznie musi trwać dwie godziny, a może trwać trzy. Wtedy z tych czterch godzin zrobiłoby się sześć i zostałoby pominięte jeszcze mniej wątków.
A jak film jednak będzie w jednej części to się nie zmartwię i pójdę, żeby ponarzekać jak zepsuli ostatnią część tej serii. Będę też się śmiać z tych którzy poszli na film, a nie czytali, i nie mają zamiaru czytaś książki (nie wiedzą co tracą!).
Dredzio jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-26-2008, 20:12   #12
Lauri
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Lauri

mnie osobiscie bardzo sie to poodoba...ciagle narzekam ze filmy z harrym sa za krotkie, dlatego tez ponad 5godzinna ekranizacja bedzie w sam raz, chociaz nie narzekalbym jakby bylo dluzej :P
Pamietajcie ze tutaj chodzi tez o kase (a raczej glownie o nia). Ostatnia czesc ksiazki..chca zarobic jak najwiecej. Tak samo bylo z Matrixem...wypuszcza sie film, czeka az szał zacznie opadac i wtedy daje sie druga czesc.
Lauri jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-30-2008, 13:39   #13
Asiula
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do Asiula Wyślij wiadomość przez Yahoo do Asiula

Bezsens, jeden wielki bezsens.
Zarobią sobie więcej kasy, a my będziemy czekać na drugą część kolejny rok? Pff... bo przecież nakręcnie w dwóch częściach i puszczania ich jedna po drugiej byłoby istnym głupstwem... nie wiem skąd u Was taki pomysł. ;P To tak samo jakby zrobić jeden film przecież, a zrobienie w dwóch częściach i wypuszczanie na rynek w taki sam sposób jak jednoczęściowy to bzdura... i nic nie zmienia...
Nie wierzę w to, że nie pominą istotnych faktów gdy będą dwie części...
Wolę jedną.
Asiula jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-30-2008, 16:34   #14
Krzychu_110
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

ja jestem jak najbardziej za, a niby czemu nie mają sobie zarobić więcej kasy? Przecież każdy teraz stara się zarobić jak najwięcej, ale to też jest plus dla widzów bo mniej fragmentów z książki zostanie pominiętych...
Krzychu_110 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-30-2008, 16:51   #15
klaudunia114
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy

Wyślij wiadomość przez MSN do klaudunia114

Hm... Myślę, że są powody by dzielić ten film na dwa. Więcej wątków było by rozwiniętych. To jest w tym pomyśle ok. Oczywiście jest jeszcze 2 strona, że filmy mają w kinie lecieć jeden, a po jakimś czasie [ czytałam, że ok pół roku ] dopiero druga :/ to właśnie osobiście mi sie nie podoba !!
klaudunia114 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 03-31-2008, 17:06   #16
hermiona_granger_pc
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez MSN do hermiona_granger_pc Wyślij wiadomość przez Yahoo do hermiona_granger_pc

Cytat:
Hermiona xxD napisał/a:
A dla mnie wcale tak fajnie by nie było gdyby były puszczane jeden po drugim. ponieważ wtedy szybko skoncza sie premiery HP. a tak to jest ta przyjemnosc oczekiwania...

Też tak myślę:yes:

Moim zdaniem lepiej podzielić, bo mniej pominą... 5 to była porażka... wszystko poprzekręcali i pominęli dużo rzeczy...:no::rip::sourgrapes:
hermiona_granger_pc jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-07-2008, 17:25   #17
Mosag
Fanatyk, niegroźny

Mosag na Harry Potter Forum

dobrze by było, gdyby "HPiIŚ" nakręcili dwóch częściach. opuściliby mniej ciekawych wydarzeń, a poza tym, fajnie by było czekać na tą drugą cz. filmu VII "HP" (lubię czekać )
Stary 07-11-2008, 18:23   #18
Libby
Junior Member

jestem ZA dwoma częściami
no i będą dwie

więcej Harrego Pottera nie zaszkodzi, ja tam się cieszę !
Libby jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-11-2008, 19:21   #19
Arry
Fan "Strefy 11" i tarota

Tak czytam te wasze komentarze i jestem w kropce. Bo sama nie wiem czy jestem za czy przeciw. Bo wolałabym pójść do kina i zobaczyć film odrazu od początku do końca, ale przy tym aby nie było uciętych zbyt wiele ważnych szczegółów i wydarzeń. A tego nie da się jak wiemy zabardzo pogodzić. No coż, ja w kinie mogłabym wysiedzieć 4 godziny bo akurat nie sądze abym się nudziła, bo 7 część jest zajefajna i z przyjemnością bym to oglądała. Ale raczej nie będą robić tak długiego filmu, więc wolą go podzielić. Na pewno nie chciałabym czekać na drugą część zbyt długo, czyli kolejny rok. Czyli szybko wolałabym aby się pojawiła. Po miesiącu byłoby super. Tak naprawde nie znamy wszystkich szczegółów, bo mamy tylko garść informacji na ten temat. Dlatego ja się wstrzymam jak będzie więcej szczegółów. Narazie czekam na szóstą część i oby ona była trafiona!
Arry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-11-2008, 20:38   #20
Hermiona1334
Praktykant Voodoo

Ja też popieram ten pomysł,dlatego że jestem krytycznie nastawiona do filmów HP zazwyczaj z tego powodu,że zbyt wiele jest w nich pominięte a czasem są to naprawde ważne rzeczy,a po drugie:filmy są zbyt przeinaczane tzn idą własnym torem a nie tym wyznaczonym przez Jo.Może właśnie dzięki podzieleniu IŚ na dwie części film będzie dokładniejszy i bardziej zgodny z książką.Niektórzy z Was mówią,że podzielenie tego filmu to tylko "zbijanie większej kasy".Nie chcę nikogo z takich osób urazić,ale to kieruję do nich:Jeżeli kiedykolwiek narzekaliście na filmy o HP i chcieliście poprawy ich jakości to teraz powinniście być zadowoleni-wreszcie dostaniecie to czego chcecie.Być może wydacie teraz więcej kasy niż na inne potterowskie filmy ale film powinien być dokładniejszy.Niech to Was pocieszy.A jak aż tak oszczędzacie poczekajcie trochę czasu,bo HP jest tak popularny,że na pewno poleci w telewizji na święta bożego narodzenia lub wielkanocne.Oby tylko Yates przylożył się do tego filmu.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"

Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Hermiona1334 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania