Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki > Insygnia Śmierci

Odpowiedz

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 07-18-2008, 22:21   #31
Grzesiek Malfoy
Mięso armatnie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Grzesiek Malfoy Wyślij wiadomość przez AIM do Grzesiek Malfoy Wyślij wiadomość przez MSN do Grzesiek Malfoy Wyślij wiadomość przez Yahoo do Grzesiek Malfoy
Domyślnie RE: Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"

A ja bym zrobił tak fred ,lupin,tonks,syriusz i rodzice harryego ożywają .
Voldemort ukradłmiotłe by uciec ale wszyscy uczniowie wyjeli różdżki , wycelowali w niego i powiedzieli by : Avada kedavra!
Grzesiek Malfoy jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-19-2008, 15:43   #32
KaskaPMNokturn
Fan "Strefy 11" i tarota

KaskaPMNokturn na Harry Potter Forum

[quote]Grzesiek Malfoy napisał/a:
A ja bym zrobił tak fred ,lupin,tonks,syriusz i rodzice harryego ożywają .
Voldemort ukradłmiotłe by uciec ale wszyscy uczniowie wyjeli różdżki , wycelowali w niego i powiedzieli by : Avada kedavra![/quot

Jeśli było by tak jak Ty chcesz to zrobiła by się z tego typowa bajka... Nagle ktoś kto umarł ożywa, zły zostaje pokonany... Brakuje jeszcze tylko zdania: i żyli długo i szczęśliwie.
KaskaPMNokturn jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-31-2008, 14:28   #33
Stefa
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez MSN do Stefa

Stanowczo wyrzuciłabym śmierć Remusa i Tonks. To było kompletnie niepotrzebne. Potter mógłby dłużej walczyć z Voldemortem i potraktować go Avadą, a nie tym żałosnym Expeliarmusem. No i epilog powinien zawierać o wiele więcej informacji.
Stefa jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-31-2008, 15:26   #34
izka_cz
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do izka_cz

Ja wyrzuciłabym ten wątek - Voldemort zabija Harry'ego, ale ten jednak nie umiera. To było bardzo naciągane i nierealne. Rozmowę Harry - Dumbledore przeprowadziłabym w gabinecie dyrektora (Harry rozmawiałby z portretem na ścianie), a z wspomnień Snape'a usunęłabym to o Harrym jako horkruksie. Chodziłoby tylko o to, żeby Harry dowiedział się, że Snape był zawsze po ich stronie. Dziwne wydało mi się też to, że dzieci Harry'ego nie wiedziały nic o jego zwycięstwie nad Voldemortem.
izka_cz jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-04-2008, 12:58   #35
Zgredziu
Czytelnik horoskopów

Zgadam się z Krzychu_110. To było bez sensu.. zabić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym... Liczyłem na to że go uśmierci avada kadavrą... A i nie uśmiercałbym Freda, zamiast niego mógł zginąć Percy :D
Zgredziu jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-05-2008, 13:39   #36
Snivellus
Junior Member

Ja też bym nie zabijała Remusa i Tonks - niepotrzebna śmierć wg mnie; Freda też mi szkoda... Snape'a zresztą też bym nie uśmierciła - fajnie by było, gdyby Harry mógł po tym wszystkim porozmawiać tak szczerze ze Snapem
No i ten epilog..też bym chciała więcej informacji w nim!
Snivellus jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-07-2008, 18:55   #37
michael112
Czytelnik horoskopów

Na pewno bym nie zrobił Harrego horkruksem. To dla mnie zbyt pokręcone, zbyt wiele H miał w tym szczęścia.
W chwili dzisiejszej trudno mi nie oprzeć się częściowo na opisach Rowling, ale przed "ujawnieniem się HP" w Wielkiej Sali "kazałbym" Harremu rozbroić Voldemorta pod peleryną niewidką. I pozwoliłbym Harremu ten jeden, jedyny raz użyć zaklęcia Avada Kedavra. Zastanawiam się, czy nie byłoby fajniej, gdyby przy okazji Harry zrobił sobie... horkruksa - z Czarnej Różdżki.
Na pewno bym nie uśmiercił tylu postaci, m.in. Snapa.

A ostatnio przyszło mi do głowy alternatywna wersja - Snape zabija Voldemorta
michael112 jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 08-08-2008, 20:04   #38
ShazzyMag
Junior Member

Lepiej Pani Rowling mogła napisać zakończenie. Wszystko za szybko się dzieje. Cały rok przesiedzieli w lesie. A na koniec tyle horkruksów likwidują. Mogli przecież dużo wcześniej pójść do Doliny Godryka i Hogwartu, chociaż na mały zwiad. Chciałoby się komuś w końcu siedzieć tyle czasu bezczynnie w lesie? To już na ich miejscu bym poprosiła żeby jacyś czarodzieje z Zakonu Feniksa zarezerwowali dla mnie i przyjaciół (tu Rona i Hermiony) jakiś dom, który miałby taki czar jak dom Syriusza i Muszelka. Tam mogli sobie o wszystkim myśleć w ukryciu. A Harry, Ron i Hermiona mogli być Strażnikami Tajemnicy. Pani Rowling mogła uśmiercić Georga a nie Freda, albo lepiej żadnego z nich. Epilog mi się nie podobał. Napisany od niechcenia. Nic ię nie dzieje. Za dużo dzieci im się urodziło. Czemu akurat 19 LAT PÓŹNIEJ? CZEMU?
ShazzyMag jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-29-2009, 22:45   #39
Luke James Potter
Świr wymagający opieki

Luke James Potter na Harry Potter Forum

Domyślnie

Po tylu niewiarygodnych przeżyciach, zabicie Harrego byłoby wbrew wszelkiej logice. Poza tym lubię Harrego i ciesze sie, że przeżył. W końcu dobro zawsze zwycięża.
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
Luke James Potter jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Stary 07-30-2009, 19:15   #40
KaroLh
Praktykant Voodoo

KaroLh na Harry Potter Forum

Domyślnie

Ja tam bym wolał uśmiercić Harry'ego, Hagrida i Voldemorta. Tyle, że Harry i Voldemort pozabijali by się nawzajem, a Hagrid ratował by swoim ciałem Hermione i Rona. Ale chciałbym, żeby Neville i Luna byli razem. Może Neville zabił by kogoś więcej niż Nagini ?

Dokładniejszy ostatni rozdział i spotkanie Harry'ego z Rodzicami w ''Innym Świecie''.

Tak, to by było to.
KaroLh jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Zasady postowania