|
08-02-2008, 23:39
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
RE: Polski dubbing
To jest wyłącznie moja opinia.B)
och bym zapomniał
Knot +++++/+++++
Rita Sceeter ++++/+++++
legenda
+/+++++-żałosny
++/+++++-mogło być lepiej
+++/+++++-przeciętnie
++++/+++++-całkiem dobrze
+++++/+++++-wybitnie
kocham głos Dumbledora,Syriusza,Bliżniaków i Moodyego:shy::shy::smilewinkgrin:
|
|
|
08-03-2008, 13:58
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Cytat:
Gnębiwtrysk napisała:
Dubbing jes baznadziejny. Tylka kilka postaci jest dobrze dubbingowanych. Reszta to porażka.
Czy ktoś wie, kto dubbinguje w polskiej wersji Snape'a? Bardzo mnie to ciekawi. Jest on chyba jedna z niewielu postaci, które sa dobrze dubbingowane. Chociaz Alan Rickman i tak jest lepszy ;D
|
Wczoraj obejrzałam HP i ZF bez polskiego dubbingu (naturalnie z napisami), ogólne wrażenia - super. Wg mnie dubbing psuje całą magię filmu. Przez to film staję się, przynajmniej w moich oczach, beznadziejny.
A co do wypowiedzi Gnębi, to całkowicie się zgadzam. Facet, który 'dubbinguje' Snape dobrze wykonał swoją robotę, a w dodatku ma fajny głos - idealnie pasuje do Severusa.
Lecz niestety muszę powiedzieć, że nie przypadł mi do gustu głos Alana(?)! Taki dziwny... Może po prostu już się za bardzo przyzwyczaiłam do dubbingu, ale na prawdę odniosłam takie wrażenie...
|
|
|
08-05-2008, 14:13
|
|
|
Junior Member
|
Nie lubię oglądać filmów z dubbingiem i niestety ten dubbing potwierdza moją niechęć do takowych. Najbardziej podoba mi się dubbing Rona - wg mnie świetnie dobrany i udany, Snape też jest ok, chociaż jak dla mnie głosu Rickmana nic nie przebije  poza tym strasznie wkurza mnie głos Harry'ego, szczególnie w ZF w scenie, kiedy Harry rozmawia z Syriuszem przy drzewie genealogicznym Blacków - śmiać mi się przy niej chce, chociaż wcale nie jest to zabawna scena. Zdecydowanie wolę Pottera w oryginale, o wiele przyjemniej się ogląda...
A Snape'a 'dubbinguje' Mariusz Benoit
|
|
|
08-26-2008, 09:13
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
polski duniing jest dobry wszystkie głosy mi sie podobają ale najbardziej harryego :shy:najlepszy miał głos w zakonie feniksa no i voldemord naprawdę za ciepły głos ten głos powinien być mocniejszy:bigrazz:
|
08-26-2008, 13:20
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Nie lubie dubbingu polskiego, więc jak oglądam na DVD to zawsze po angielsku z napisami jedynie. Dubbing wszystko psuje, w kinie uważam, powinni film puszczać po angielsku, ale pewnie tego nie zrobią, bo od dawna jest dubbing, no i biorą pod uwage młodszą widownie. :sourgrapes:
|
|
|
08-26-2008, 13:25
|
|
|
Administrator
|
Cytat:
|
w kinie uważam, powinni film puszczać po angielsku, ale pewnie tego nie zrobią, bo od dawna jest dubbing, no i biorą pod uwage młodszą widownie. [Sour Grapes]
|
U mnie, od Czary Ognia, są zawsze dwie wersje do wyboru. Z napisami i z dubbingiem. Na dubbing idą dzieciaki, a na napisy na ogół dorośli, ze względu na wieczorną godzinę. A jaki piękny spokój panuje wtedy na sali... Miodzio.
- I'll find you again.
- I'll see you in another life... when we are both cats.
|
|
|
11-15-2008, 21:00
|
|
|
Member
|
Jak dla mnie ten dubbing mógłby jeszcze w tłumie ujśc, gdyby nie niektóre irytujące głosy, a najbardziej Voldemorta. Z tego co pamiętam, to on powinien miec wysoki, zimny, czysty głos. Tak mi się wydaje, może się mylę....taki, zimny, z poczuciem przewagi, budzący dystans, i ja tak go sobie wyobrażałam... No i macie rację, głos Snape'a jest GENIALNY w polskiej wersji.
|
|
|
11-16-2008, 22:58
|
|
|
Junior Member
|
mi tam sie podoba. Wlasnie fajny taki jest! tera ogladam se wszystkie czescu hp i nienarzekam!
|
|
|
12-19-2008, 13:39
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Na ogół nie znoszę polskiego w dubbingu. Jednak w Harrym Potterze dubbing jest ok. Jedynie głos Voldemorta jest taki jakiś... dziwny
|
|
|
01-08-2009, 17:58
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Mi się podoba nasz polski dubbing, ale muszę przyznać, że nie za bardzo zgadza się on z głosami w oryginale, zwłaszcza głos Severusa Snape'a i Minevry McGonagall. Słyszałam różne dubbingi francuski, niemiecki i hiszpański i nasz (nie licząc oryginału) jest według mnie najlepszy.
|
|
Zasady postowania
|